"Путін не має конкретного плану війни": Ексагент КДБ висловився про подальші дії російського диктатора

Колишній агент радянської спецслужби КДБ Сергій Жирнов припускає, що очільник Кремля не має конкретного плану війни проти України, передають Патріоти України.

«Я не думаю, що путін сам знає, який у нього конкретний план війни. Головний план не змінився — знищення України як незалежної держави», — сказав Сергій Жирнов в інтерв'ю Bild.

Жирнов пройшов шпигунську підготовку в москві та кілька разів зустрічався з путіним. Пізніше він потрапив у немилість і покинув країну. Зараз він живе у Франції як письменник.

«Мета путіна — змусити Україну змиритися із втратою 20 відсотків своєї території. Так було й у випадку з Грузією. путін також мріє помститися українському народу, покарати своїх опонентів і встановити в країні правління російської федерації, — продовжив Жирнов. — Я думаю, що путін вимагає від своїх збройних сил набагато більше, ніж Зеленський. Проблема, однак, полягає в тому, що Захід не дає Україні зброї, якої вона потребує, військової техніки, щоб Україна могла перемогти».

Тому він закликає до більшої підтримки України з боку Заходу та економічної блокади, яка також забороняє продаж іноземних товарів у росії. Жирнов вважає, що подальша ескалація з боку москви можлива, хоча й малоймовірна.

«Однак, якщо Україна почне широкомасштабний контрнаступ і російські збройні сили в кінцевому підсумку будуть змушені відмовитися від окупованих територій, путін може розгорнути тактичну ядерну зброю, але тільки в Україні», — говорить Жирнов.

"Ми обидва хочемо справедливої угоди щодо завершення війни": Трамп зробив заяву після зустрічі із Зеленським

п’ятниця, 27 вересень 2024, 20:16

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп після зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським відповів, чи змінив він погляд на те, як має завершитись війна Росії проти України. Відео розмови оприлюднив Fox News, пере...

"Воював на боці України": У Москві судять 72-річного американця, який прожив кілька років у Харкові з місцевою жінкою

п’ятниця, 27 вересень 2024, 20:04

В Москві розпочався суд над 72-річним громадянином США, якого звинувачують в тому, що він нібито воював на боці України як найманець. Про це у п’ятницю, 27 вересня, повідомило російське пропагандистське агенство РИА Новости, передають Патріоти України....