Путін не міняє планів: Експерт пояснив, чи вистачить Росії мобілізаційного ресурсу для нового повномасштабного наступу

Росія вже немає ресурсу, щоб проводити масштабні наступальні дії. Зараз окупанти намагаються активізувати наступальні дії на Донецькому плацдармі. Про це "24 каналу" розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

Експерт зазначив, що мобілізаційний ресурс сьогоднішньої Росії складає приблизно 100 тисяч людей на місяць. Коваленко припустив, якщо в Росії розпочнеться в репресивному форматі масштабна мобілізація, влада зможе мобілізовувати приблизно 100 тисяч людей на місяць. 50% від цієї кількості відразу піде на "компенсацію" втрат.

"Решта 50% мобілізованих підуть на гарантію того, що вони на наступний місяць, також зможуть "компенсувати" втрати. Тому влада буде або пробувати підвищувати свої мобілізаційні можливості, або росіянам взагалі немає на що розраховувати, якщо вони планують епічні бойові дії", – вважає експерт.

Він також підкреслив, що Росія вже немає ресурсу, щоб проводити масштабні наступальні дії. "Хоча хтось говорить: "так вони ж просуваються". Так, вони просуваються, але на початку війни у них були плани "взяти Київ з 3 дні", а зараз – "взяти Бахмут до березня". Від 160 ракетних ударів на добу по території України до 30 – 50 ракет через кожні 2 тижні. Ось це треба розуміти", – резюмував Олександр Коваленко.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 березня

вівторок, 19 березень 2024, 7:53

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.03.24 орієнтовно склали:

Трамп не знайшов $464 000 000 на заставу у справі про шахрайство, його майну загрожує арешт. Нове банкрутство Фредовича може торпедувати президентську компанію лідера республіканців

вівторок, 19 березень 2024, 7:45

Якщо політик до кінця тижня не внесе оці півмільярда застави, прокуратура може почати арешт його майна. Експрезиденту США Дональду Трампу не вдалося знайти гроші на заставу для забезпечення судового рішення у справі про шахрайство на суму 464 мільйони...