Путін не налаштований на самогубство - перемога України не призведе до ядерної війни, - Кулеба

Кульмінацією війни Росії проти України стане знищення ЗСУ російської артилерії за допомогою зброї від Заходу. Тоді ситуацію буде переломлено на користь Києва по всій лінії фронту. Перемога над Москвою не призведе до ядерної війни, оскільки глава Кремля Володимир Путін не налаштований на самогубство. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передають Патріоти України.

Як повідомляє Foreign Affairs, дипломат розповів про те, що українська держава повинна якомога швидше отримати достатньо одиниць важких озброєнь від Заходу, щоб переломити ситуацію на свою користь.

"Ключовий момент настане, коли наші збройні сили за допомогою наданих Заходом систем залпового вогню знищать російську артилерію, переломивши ситуацію на користь України по всій лінії фронту. Після цього наші війська прагнутимуть відвойовувати шматки землі, змушуючи росіян відступати то там, то тут",- сказав міністр.

На його думку, перемога України над Росією на полі бою не призведе до ядерної війни. Хоча, деякі держави західного світу, які стурбовані таким можливим сценарієм, остерігаються надавати Києву серйозну допомогу. Лідери західних держав вважають, що Путін може піти на розширення меж військової агресії.

Однак, вважає Кулеба, Путін не націлений на самогубство, тому перемога України не призведе до ядерної війни. "Але Путін не налаштований на самогубство; перемога України не призведе до ядерної війни. Такі побоювання можуть свідомо підігріватися самим Кремлем у стратегічних цілях. Путін - майстер газлайтингу, і я впевнений, що самі росіяни поширюють занепокоєння про загнаного в кут Путіна, щоб послабити підтримку Заходу Україні", - підкреслив Дмитро Кулеба.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...