Путін не очікував на такі санкції: Російські еліти залишили без ботоксу, а обсяги промисловості впали

У Росії еліта розгублена: через санкції в косметичних клініках закінчується ботокс. Постраждала не лише індустрія краси. Обсяги виробництва впали у різних сферах: від авіації до машинобудування, передають Патріоти України.

Про це у своїй статті написав оглядач The Guardian Філіп Інман. "Санкції зачепила багатьох аспектів життя в Росії, але один конкретний недолік збентежив багату еліту: у косметичних клініках закінчується ботокс", – написав він.

Імпорт ботоксу скоротився втричі до 74 500 одиниць у період із січня по березень порівняно з тим самим періодом минулого року після того, як один західний виробник припинив експорт до Росії. "В той час як індустрія краси є маленьким гвинтиком в машині, рішення західних союзників розірвати фінансові та торговельні зв'язки з Росією призвело до економіки країни у глибоку рецесію, при цьому ОЕСР прогнозує 10-відсотковий спад цього року", – пише видання.

"Санкції перевершили очікування більшості людей, а також очікування Путіна", – каже Тім Еш, експерт з Росії з аналітичного центру Chatham House. "Самосанкції з боку таких компаній, як McDonald's, також вдарили по російській економіці: близько 1000 великих підприємств пішли з країни, коли цього не було необхідності. Їх не було в жодному списку санкцій".

Обсяг виробництва в галузях від авіації до автомобілебудування впав. У травні кількість автомобілів, проданих Росією, впала на 83% порівняно з попереднім місяцем, до 24 тисяч. Високотехнологічні верстати та складні компоненти, необхідні для роботи великих ІТ-систем у великих містах Росії, надходять із країн, що активно підтримують режим санкцій.

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...

Ситуація складна: Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті Часів Яр, - боєць ЗСУ

вівторок, 23 квітень 2024, 15:39

У районі Часового Яру на Донеччині ситуація залишається складною. Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті, а в районі Іванівського українські захисники стяглися з кількох позицій. Проце повідомляє боєць 210-ї ОСБр "Берлінго" з позивним "Балу", перед...