Путін не повідомив про плани розпочати повномасштабну війну проти України навіть Лаврова, - Грозєв


Головний розслідувач міжнародної групи Bellingcat Христо Грозєв вважає, що оточення глави РФ Володимира Путіна не знало про його намір розв'язати повномасштабну війну проти України. У такі плани диктатор не посвятив навіть своїх найближчих політичних соратників, наприклад, міністра закордонних справ Сергія Лаврова, передають Патріоти України.

Про це болгарський журналіст розповів в інтерв'ю засновнику видання "Гордон" Дмитру Гордону. Воно доступне на YouTube. Грозєв посилається на слова джерела, яке близько знайоме з донькою глави МЗС РФ – Катериною Лавровою, і почуло таку інформацію саме від неї.

"Що навіть Лавров до кінця вірив, що це буде щось на кшталт погроз війни, але реально стосуватиметься лише "ДНР" і "ЛНР". Він сам був шокований, коли дізнався, що це буде справжня війна", – зазначив розслідувач.

Він вважає, що через це російські публічні особи часто "виглядають непереконливо", коли намагаються коментувати щось про нинішню війну.

"Тому таке обличчя в Пєскова (Дмитра, прессекретаря лідера РФ. – Ред.). Дуже складно назвати це одухотвореним обличчям і що він сам вірить у те, що говорить. Такого ми раніше не бачили. Але, на жаль, еліта дуже боїться", – висловив переконання Грозєв.

На думку журналіста-розслідувача, економічна, олігархічна еліта країни-агресора поки не готова виступити проти Путіна, хоча сама його поставила на це місце. "Тобто вони повинні розуміти свою силу, але чомусь досі її не розуміють", – констатував Христо Грозєв.

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...