Путін не ризикне використовувати ядерну зброю проти України: Волкер пояснив чому

Президент РФ Володимир Путін не застосує ядерну зброю у війні проти України, оскільки знає, що буде рішуча і швидка відповідь НАТО. Про це розповів американський дипломат, колишній спецпредставник Державного департаменту США По Україні Курт Волкер, повідомляє ТСН, передають Патріоти України.

За його словами, у разі застосування такої зброї, Росія перестане існувати. "Ми повинні не допускати жодних ризиків. Навіть якщо це буде 2%, це вже забагато. Ніхто не хоче мати справу з ядерною війною. Якщо Путін застосує стратегічну зброю, з боку Заходу, НАТО буде рішучою і швидкою відповіддю і Росії не буде", - наголосив Волкер.

Він додав, що знищувати захоплені території РФ також немає сенсу. "Що стосується тактичної зброї і можливості її застосування, вони можуть її застосувати згідно з їх військовою доктриною, коли нападають на їхню країну, і вони програють, тоді вони застосують її без питань, але виникає питання, якщо вони захоплюють територію, то який сенс потім від цієї території, якщо потім вона не придатна ні до чого", - пояснив дипломат.

Волкер упевнений, що навіть у разі такого наказу, російські командири не стануть його виконувати. "Ніхто не буде спостерігати, як у сучасному світі використання ядерної зброї стає нормою життя. Байден і Остін неодноразово попереджали, що якщо буде застосовано ядерну зброю, це призведе до відповіді з боку НАТО. Це росіяни знають, тому нічого не робитимуть. Третя причина, російські військові, розуміючи всі наслідки, не зроблять цього. Путін розуміючи, що йому можуть не підкоритися, не буде віддавати такі накази, які порушать ланцюжок командування. Хоча шанси і невеликі, але ми повинні бути готові і підкреслювати, що це викличе узгоджену військову відповідь", - підсумував дипломат.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...