Путін не такого чекав: США посилять військову присутність у Європі у відповідь на погрози Росії

Сполучені Штати суттєво посилять військову присутність у Європі через загрозу, що походить від Росії. Про це сказав президент США Джо Байден під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом на саміті Альянсу в Мадриді, пише газета The Washington Post, передають Патріоти України.

НАТО вимушене відповідати на погрози від Москви після повномасштабного вторгнення російських військових в Україну. Байден обіцяє посилити Альянс у всіх напрямках — на суші, на морі й у повітрі

Посилення військової могутності США у Європі:

США, за словами президента країни, створять постійну штаб-квартиру в Польщі. У Велику Британію спрямують 2 додаткові ескадрильї винищувачів F-35, а в Німеччині й Італії посилять протиповітряну оборону.

"Ми зміцнимо військову позицію США в Європі, реагуючи на зміну ситуації з безпекою. США відправлять 2 додаткові есмінці на військово-морську базу в іспанському місті Рота", — заявив американський лідер. Журналісти зазначають, що на іспанській базі так стоятимуть шість американських есмінців.

Східний фланг — США збільшать сили швидкого реагування

Штати збільшать із 40 до 300 тис. солдат груп швидкого реагування на східному фланзі Альянсу. Групи розмістять біля кордону Польщі з Україною та Білоруссю.

Кореспондент "Європейської правди" у Мадриді повідомив, що в Польщі, за словами Байдена, США створять постійний штаб 5-го армійського корпусу США. Це посилить сумісність військ США та НАТО по всьому східному флангу Альянсу.

Штати збільшать військову міць у Румунії та Балтійському регіоні. У Румунії з'явиться ротаційна бригада чисельністю до 3 тис. бійців і 2 тис. невоєнного персоналу.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...