Путін не виконає свою обіцянку: Зеркаль спрогнозувала майбутнє "Північного потоку-2"

Росія витратила на будівництво "Північного потоку - 2" більше 9 млрд доларів.

Плани Росії запустити газопровід в обхід України в нинішньому році, ймовірно, приречені на провал. Про це на своїй сторінці в Facebook написала колишня заступник міністра закордонних справ України, а нині радник голови правління "Нафтогазу" Лана Зеркаль, передають Патріоти України.

Коментуючи "істеричні" обіцянки Москви добудувати газопровід, Зеркаль зазначила, що в нинішньому сезоні додаткові газові потоки Німеччині не потрібні. "Це дасть канцлеру ФРН і президенту РФ ще одну причину почекати з будівництвом СП-2", - зазначила радник глави "Нафтогазу".

Вона нагадала, що в зв'язку з теплими зимами і кризою, викликаною пандемією коронавіруса, попит на енергоресурси різко впав по всьому світу. "Ціни на газ... залишаються найнижчими за свої 10-річні середні показники", - уточнила Зеркаль. Звернула вона увагу і на заяву глави Глобального енергетичного центру Atlantic Council Річарда Морнінгстара. З його слів, "Північний потік - 2" сьогодні "нетерміновий", існуючих потужностей цілком достатньо.

"Все більше аналітиків стверджує, що СП-2 втратив свою актуальність", - констатувала Зеркаль. Варто зазначити, що Росія витратила на будівництво "Північного потоку - 2" більше 9 млрд доларів. Ще в січні президент РФ Володимир Путін обіцяв, що незабаром проект буде добудований. "В кінці цього року або на початку наступного ("Північний потік - 2") запрацює", - говорив він. Ймовірно, цю обіцянку виконати не вдасться.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...