Путін не заспокоїться: У США заявили, що ймовірність ядерного удару по Україні зросла до 25%

Загнаний у кут кремлівський диктатор Володимир Путін продовжує погрожувати застосуванням ядерної зброї, аби спробувати отримати військову перевагу в Україні. Наразі ймовірність ядерного удару по Україні складає 20-25%. Про це повідомив колишній міністр оборони США і директор ЦРУ Леон Панетта у матеріалі для Politico, передають Патріоти України.

"На початку повномасштабного російського вторгнення ймовірність застосування тактичної ядерної зброї по Україні складала 1-5%. Наразі ця цифра збільшилась і складає 20-25%", - каже Панетта посилаючись на аналітиків з органів розвідки.

Як зазначив ексглава Міноборони, аргументи про те, що використання ядерної зброї можна спрямувати таким чином, що це не призведе до ядерної війни, є немислимими. За його словами, будь-яка атака матиме жорстку відповідь.

"Будь-яка рішуча відповідь загрожує ескалацією. Саме тому використання ядерної зброї є немислимим. Путіну не можна дозволити продовжувати погрози без розуміння повних наслідків для нього та його режиму. Він каже, що не блефує. Ми також не можемо дозволити собі блефувати", - заявив Панетта.

Він наголосив, що якщо Кремль прийме необачне рішення застосувати ядерну зброю проти України, США відповість прямою військовою силою проти російських військ, забезпечивши тим самим поразку Путіна.

"Ми повинні бути готові використовувати військові засоби США, включаючи бойову авіацію та удари крилатими ракетами, щоб Путін не міг погрожувати Україні ядерною зброєю", - резюмував колишній глава Пентагону.

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...