Путін не зміг завадити міфологізації: У Росії встановили пам'ятник Пригожину й Уткіну

У Росії встановили пам ятник Пригожину й Уткіну

У місті Гарячий Ключ Краснодарського краю РФ встановили пам'ятник засновнику ПВК Вагнера і командиру Дмитру Уткіну. Про це в п'ятницю, 5 квітня, повідомив телеграм-канал ЧВК Вагнер. Сводки.

ТГ-канал опублікував фото пам'ятника засновнику ПВК Євгену Пригожину та командиру Дмитру Уткіну. Обидва вони загинули під час аварії літака в Тверській області торік 23 серпня - через два місяці після спроби збройного заколоту, організованого вагнерівцями.

На пам'ятнику вказано номери жетонів Пригожина й Уткіна і написано "Першому" і "Дев'ятому" - це були їхні позивні в ПВК.

Російські ЗМІ пишуть, що пам'ятник встановлено на території каплиці, що належить компанії.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін заявив, що засновник ЧВК Вагнер "Пригожин підірвав себе сам". За його словами, Пригожин з Уткіним самі себе і свій літак підірвали ручними гранатами, і їх ніхто не збивав. Крім того, Путін додав, що, ймовірно, Пригожин і керівництво Вагнера вживали наркотики.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...