Путін не зупиниться: Американські аналітики попередили про можливий удар РФ по Каховській ГЕС

Російські окупанти можуть завдати удар по Каховській гідроелектростанції, звинуватити у цьому українську сторону і використати виниклу повінь для прикриття свого відступу з Херсонської області, передають Патріоти України.

Такою атакою влада РФ може спробувати затьмарити відступ своїх сил, повідомили в Американському інституті вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, посіпаки окупантів попередили про нібито можливий удар захисників України по греблі Каховської ГЕС, щоб з'явилися інформаційні умови для пошкодження греблі російською стороною і покладання відповідальності за можливі наслідки на Київ.

Нагадаємо, 18 жовтня російський генерал Сергій Суровікін, який призначений командувачем війною РФ проти України, заявив, що Україна нібито хоче завдати удар по греблі Каховської ГЕС, що спровокує в Херсонській області катастрофічну повінь.

Гауляйтер - "губернатор" Херсонської області Володимира Сальдо, сказав, що українські війська мають намір завдати удар по греблі, розташованій вгору за течією від тимчасово окупованого Херсона.

Унаслідок повномасштабного вторгнення в Україну Росія, зокрема, захопила низку населених пунктів в Херсонській області і вже назвала їх "своєю" територією.

Українська армія наприкінці серпня пішла в контрнаступ. На Херсонському напрямку станом на 9 жовтня вже деокуповано понад 1 170 квадратних кілометрів.

В ISW вважають, що російська влада, ймовірно, створює інформаційні умови, щоб виправдати запланований відступ своїх військ і здачу нашим бійцям значних територій Херсонської області.

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...