Путін не зупиниться: РФ може готувати напад на Дніпро та Одесу, - офіцер НАТО Табах

Дії російського командування у загарбницькій війні проти України є непередбачуваними та нелогічними, однак незважаючи на всі свої втрати Росія може готувати удари по Дніпру та Одесі і захоплення українських міст. Про це в ефірі українського телемарафону розповів капітан першого рангу у відставці ВМС США Гаррі Табах. Він наголосив, що українцям варто очікувати від окупантів нових ударів і до всього треба готуватися, передають Патріоти України.

"Росія діє непередбачувано, нелогічно, і пояснити їхні дії неможливо. Вбивство заради вбивства, такий культ смерті. І своєї і чужої. Її дії незрозумілі, тому готуватися треба до всього", — заявив офіцер НАТО. При цьому він відзначив високий професіоналізм українського Генштабу ЗСУ, який діє набагато грамотніше за росіян.

"Мої товариші — і українські, і американські військові - кажуть, що є такі симптоми. Росія показує, що хоче поділити Україну, зробивши сильний удар по Дніпру і Одесі. І ось ці розвідувальні польоти, і розвідка, що у них є. І видно, що ваші ЗСУ також до цього готуються", - пояснив Табах.

На його переконання, і окупанти, і українська сторона діють в умовах браку часу. "У росіян мало часу перегрупуватися та сколотити якесь військо, щоб кинути його у наступ. В українців часу також мало. Зараз кожна година, кожна хвилини, секунда — це життя українців та військових", — підсумував він.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...