"Путін ніхто": Зеленський заявив, що зараз не зацікавлений у зустрічі з російським президентом

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі не зацікавлений у зустрічі з диктатором РФ Володимиром Путіним. Глава держави прагне, щоб російські окупанти, яких же Путін і відправив знищувати Україну, якомога швидше покинули нашу країну. Про це він сказав в інтерв'ю британському телеканалу Sky News, передають Патріоти України.

Він зауважив, що хоча Москва говорить про начебто можливість переговорів з Києвом, у Кремлі відверто брешуть, оскільки окупанти РФ продовжують атакувати Україну ракетами. Відповідаючи на запитання про переговори, Зеленський сказав, що наразі йому не цікаво зустрічатися з Путіним та говорити з диктатором. Зеленський сказав: "Після повномасштабного вторгнення для мене (Путін) ніхто".

Зеленський також заявив, що Україна не збирається воювати на території Росії. Єдиним бажанням є те, щоб росіяни якнайшвидше припинили війну та залишили територію України. "Мені це не цікаво. Не цікаво зустрічатися, не цікаво говорити… Я справді не розумію, хто приймає рішення у Росії. Я не хочу воювати на території Росії. Я просто хочу, щоб вони якнайшвидше припинили війну і якнайшвидше покинули нашу країну. Я можу вам точно сказати, якщо вони покинуть нашу територію, війна припиниться. От і все", — висловився Зеленський щодо мирних переговорів.

Говорячи про ризик нового можливого масштабного наступу РФ на Україну, президент зауважив, що Росія втрачає тисячі військових, але не готова зупинятися. Зеленський подякував за танки, які надасть Захід, але попередив, що їхня кількість і час доставлення Україні є "критичними". Президент наголосив, що Україні вкрай важливо мати оборонну силу.

"Все залежить від того, наскільки ми зможемо їх стримувати... На сході вони просуваються вперед і втрачають багато людей. Це просто неймовірне число. Їм на це наплювати. Вони не рахують своїх людей. Це факт. Ми рахуємо їх людей. Але у нас немає точних цифр. З їхнього боку жертв набагато більше. Але з того, що ми вже бачили і підрахували, з їхнього боку тисячі загиблих, і вони просто продовжують кидати їх, і кидати їх, і кидати їх", - зазначив Зеленський.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...