Путін особисто схвалив постачання ЗРК "Бук", з якого був збитий рейс MH17, - група слідчих

Слідчі заявили про "переконливі ознаки" того, що президент Росії Володимир Путін особисто ухвалив рішення про постачання ракетного комплексу "Бук", якою 2014 року було збито літак рейсу MH17 Malaysia Airlines у небі над Донбасом. Про це оголосила міжнародна група слідчих 8 лютого, повідомляє Daily Mail передають Патріоти України.

Там зазначили, що 17 липня 2014 року пасажирський літак, який прямував з Амстердама в Куала-Лумпур над сходом Україи, був збитий ракетою системи "Бук-Телар". Усі 298 пасажирів і члени екіпажу загинули, коли ракета влучила в літак.

"Є вагомі ознаки того, що президент Росії ухвалив рішення про постачання "Бук-Телар" сепаратистам "ДНР", – йдеться в заяві слідства.

Водночас прокуратура 8 лютого заявила, що призупиняє кримінальне розслідування інциденту, стверджуючипро недостатність доказів для початку будь-яких нових кримінальних переслідувань.

Прокурор Нідерландів Дігна ван Боцелер заявила, що "розслідування досягло своєї межі і всі доказивичерпано".

Триває розслідування щодо екіпажу російської ракетної системи "Бук", з якої був збитий літак, і щодо тих, хто віддав наказ про розміщення системи в Україні.

"Ознаки тісних зв'язків між керівництвом "Донецької народної республіки" та російськими урядовцями викликають сумніви щодо їхньої причетності до розміщення ракети", – заявила прокуратура Нідерландів на своєму сайті. У повідомленні цитувалися перехоплені телефонні розмови між ватажками "ДНР" та "російськими урядовцями, які були затримані влітку 2014 року".

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали: