Путін переконав: Болівія не долучиться до Саміту миру у Швейцарії

Посолка Болівії у РФ Марія Луїза Рамос заявила, що президент її країни, Луїс Арсе Катакора після зустрічі з Путіним доручив уряду не брати участь у Глобальному саміті миру у Швейцарії. Про це повідомляє російське пропагандистське видання ТАСС, передають Патріоти України.

Причиною відмови Болівія назвали необхідність розв'язувати питання конфлікту між РФ та Україною за присутності обох сторін. "Президент Луїс Арсе Катакора дав вказівку, що наш уряд не братиме участі в жодних схемах, які не враховують справжні інтереси країн, які конфліктують, і тим паче не аналізують глибинного коріння кризи, - наголосила посолка. - Під час офіційного візиту президента Болівії до Російської Федерації ми мали змогу проаналізувати різні питання геополітичного порядку денного і з тривогою бачимо, що є наміри деяких сил спровокувати конфлікти й протистояння в різних регіонах світу".

За її словами, у Болівії вважають, що питання зміцнення довіри між сторонами в період конфронтації "вимагає великої відповідальності та волі не тільки від тих, хто перебуває у прямому конфлікті, а й від тих, хто його розпалює".

Водночас, на думку болівійської влади, обговорення питань, пов'язаних із продовольчою безпекою, ядерною безпекою та свободою судноплавства, "у рамках зустрічі групи держав є небезпечним".

"Ми бачимо наміри маніпулювати іншими країнами щодо цих чутливих питань, - додала вона. - Якщо на подібній конференції не розглядаються глибинні причини відсутності продовольчої безпеки, наприклад, і не обговорюється роль односторонніх і незаконних санкцій поза ООН, то це явно маніпуляція".

Марія Луїза Рамос Урсагасте зазначила, що "спроби звинуватити одну країну в численних кризах, які переживає планета і які були викликані однополярним світом, що переживає зараз занепад, - це спотворення реальності".

Президент Болівії взяв участь у Петербурзькому міжнародному економічному форумі

Президент Болівії Луїс Арсе Катакора здійснив поїздку до Санкт-Петербурга для участі в Петербурзькому міжнародному економічному форумі. Як зазначили у виданні, під час свого візиту Арсе провів переговори з Путіним й зустрівся з генеральним директором Держкорпорації "Росатом".

Окрім цього, він отримав мантію і диплом Санкт-Петербурзького державного університету, а також взяв участь у пленарній сесії ПМЕФ.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...