Путін "переконав": Фінляндія офіційно подає заявку на членство в НАТО

Президент Фінляндії Саулі Нійністе у неділю, 15 травня, заявив, що керівництво країни вирішило офіційно подати заявку на членство в НАТО. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України.

За словами фінського лідера, з того дня, як Росія вторглася в Україну, багато що змінилося. Він ще раз наголосив: заявка Фінляндії не спрямована проти когось.

"Це історичний день. Розпочинається нова ера. Безпека — це не гра з нульовою сумою. Коли безпека Фінляндії максимальна, загальна безпека зростає", - заявив Нійністе.

За словами прем'єр-міністерки Фінляндії Санни Марін, таке рішення зміцнить Північну Європу, ЄС та відкриє нові можливості для співробітництва.

Водночас Нійністе стурбований тим, що ратифікацію членства його країни в Альянсі можуть відкласти до весняних парламентських виборів у 2023 році. Тож він закликав парламент підтримати рішення якнайшвидше.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...