Путін перетворив РФ на "молодшого брата" Китаю: Пекін вимагає знижок і мститься за приниження за часів СРСР

Через санкції більшості демократичних країн, насамперед ЄС, США, Канади та Японії, Росія перетворилася на молодшого брата Китаю. Президент Володимир Путін привів свою країну до повної залежності від "старшого брата" у Пекіні. При цьому Китай не поспішає допомагати Росії, йдеться у матеріалі Politico, передають Патріоти України.

Наприклад, нафту, яку більше не зможуть продавати в ЄС, китайські компанії готові купувати лише з великою знижкою. Крім того, китайська влада і сама не хоче потрапити під санкції і прагне продавати свої товари в багаті держави ЄС, США. Тому дотримуються відстані у відносинах з РФ.

"Китай допомагатиме Росії тільки тією мірою, якою це не спричинить санкції і не поставить під загрозу власну здатність продавати товари багатим країнам Північної Америки та ЄС", – йдеться в публікації.

Китай – країна, одержима виправленням історичних принижень та збереженням позиції світового лідера, зазначає видання. Час, коли Радянський Союз ідеологічно та економічно перевершував комуністичний Китай, давно минуло. Huawei Technologies будує російські мережі 5G, у той час як Росія вимагає співпраці Китаю у всьому, від запчастин до літаків до валютних свопів.

Як приклад журналісти нагадують події 1949 року. Коли радянський диктатор Йосип Сталін змусив голову Китаю Мао Цзедун, який страждав запором, кілька тижнів за 27 кілометрів від Москви чекати з ним зустрічі.

"Коли два комуністичні лідери таки приступили до справи, Сталін проклав собі дорогу до дуже вигідної угоди, яка поставила Мао Цзедуна на гачок, щоб купити російську зброю та важку техніку за допомогою кредиту", – пишуть журналісти. Тепер ситуація кардинально змінилася. А ходити на поклони мусить не китайський, а російський лідер.

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...