Путін під час нового відеозвернення може оголосити про приєднання захоплених територій України до РФ, названо дату, - британська розвідка

Російський диктатор Володимир Путін збирається виступити перед обома палатами російського парламенту у п'ятницю, 30 вересня. Очільник Росії, ймовірно, оголосить про приєднання захоплених територій України. Однак поразки російської армії на фронті та оголошена мобілізація знижують патріотичну підтримку війни у РФ. Про це у щоденному звіті повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України.

"Існує реальна можливість того, що Путін використовує своє звернення, щоб офіційно оголосити про приєднання окупованих регіонів України до Російської Федерації", - йдеться у повідомленні британської розвідки.

У Міноборони Британії нагадують, що так звані "референдуми", які зараз проводяться на цих територіях, мають завершитися 27 вересня. При цьому російські лідери сподіваються, що будь-яке оголошення про приєднання буде сприйнято як виправдання "спеціальної військової операції" та зміцнить патріотичну підтримку конфлікту. "Це прагнення, ймовірно, буде підірвано зростаючою внутрішньою поінформованістю про нещодавні невдачі Росії на полі бою і значним занепокоєнням з приводу часткової мобілізації, оголошеної минулого тижня", - йдеться у повідомленні.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...