Путін підклав свиню Кім Чен Ину: Ракетні удари по Україні розкрили головний секрет КНДР

Російські удари по Україні з використанням балістичних ракет Північної Кореї можуть зняти завісу таємниці з ракетної програми КНДР, що десятиліттями була "білою плямою" для країн Заходу. Таку думку виданню Newsweek висловив науковий співробітник Міжнародного інституту стратегічних досліджень Фабіан Хінц, передають Патріоти України.

Експерт зауважує, що досі західним розвідкам було значно менше відомо про ракетні програми КНДР, ніж про ракетні програми Ірану. Тепер же, коли північнокорейські ракети застосовуються в реальній війні, інформації стане значно більше.

По-перше, багато що про характеристики цих ракет можна дізнатися з самого факту їх застосування – траєкторія і дальність польоту, їхня точність, а також наскільки ефективні проти них західні системи ППО.

По-друге, ще більше можна дізнатися, вивчаючи уламки ракет. Зокрема можна дізнатися про їхню систему наведення, походження комплектуючих і таке інше.

"Мати можливість подивитися на них зблизька було б дуже цінно. Це допоможе визначити, скільки іноземних деталей отримує Пхеньян для своїх ракет", – пояснює Фабіан Хінц. Він також зауважив, що вивчивши начиння корейських ракет, західні зброярі зможуть відповідним чином вдосконалити власні системи ППО для боротьби з ними.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...