Путін піднімає градус напруги: Винищувачі НАТО 5 разів за тиждень підіймали через літаки РФ, які порушували повітряний простір

Минулого тижня винищувачі НАТО п'ять разів піднімалися, щоб ідентифікувати російські літаки, які порушили правила польотів у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем. Про це повідомляє Delfi, передають Патріоти України.

"Міністерство національної оборони Литви повідомило в понеділок, що минулого тижня п'ять разів піднімали винищувачі НАТО, щоб ідентифікувати та супроводжувати російські військові літаки, що летіли в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем", - йдеться в повідомленні.

Так, 24 жовтня винищувачі, дислоковані в рамках місії повітряного патрулювання НАТО, ідентифікували Іл-20, який летів у міжнародному повітряному просторі з материкової Росії до Калінінграда. Наступного дня літаки НАТО ідентифікували ще один Іл-20 і два винищувачі СУ-27.

Крім того, 28 жовтня літаки НАТО супроводжували російський Іл-20, який летів у міжнародному космосі з Калінінграда на материкову частину Росії. Того ж дня літаки Альянсу розпізнали ще два російські винищувачі СУ-27, які летіли в міжнародному повітряному просторі з Калінінграда. Потім вони повернулися до Калінінграда.

"Більшість російських літаків літали з увімкненими бортовими транспондерами, без планів польоту, причому деякі з них підтримували зв’язок з регіональним центром управління польотами, а інші – ні", - йдеться в повідомленні.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...