Розраховує на "торги"? Путін збирається на саміт G20 на Балі, куди запрошено Зеленського

Лідер Китаю Сі Цзиньпін і президент РФ Володимир Путін планують відвідати саміт G20 в Індонезії у листопаді цього року. Про це заявив президент Індонезії Джоко Відодо, пише Bloomberg, передають Патріоти України.

"Сі Цзіньпин приїде. Президент Путін також сказав мені, що він приїде", – сказав Відодо. У четвер прес-служба Кремля повідомила, що Путін обговорив телефоном з Відодо в тому числі підготовку до саміту G20 на Балі, але в цьому повідомленні не згадується, чи буде присутній Путін на зустрічі.

Як зазначає Bloomberg, присутність Сі Цзиньпіна і Володимира Путіна на саміті призвело б до протистояння з президентом США Джо Байденом та іншими демократичними лідерами, які мають намір зустрітися особисто вперше після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Напад Росії на Україну, який стався невдовзі після того, як лідери Росії і Китаю оголосили про "безмежне" партнерство, призвів до того, що G20 розділилася в питанні запровадження санкцій проти РФ, зазначає видання.

Міністерство закордонних справ Китаю ще не прокоментувало плани Сі Цзиньпіна. Також офіційно коментувати інформацію відмовилися і в Кремлі. Проте один із російських чиновників підтвердив, що Путін наразі планує відвідати зустріч особисто.

Водночас підтверджено, що запрошення взяти участь саміті "Великої двадцятки" раніше підтвердив український лідер Володимир Зеленський. Хоча наголосив, що має підготуватися до зустрічі та зробити "домашнє завдання".

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.