Путін планує відвернути увагу світу від України новою війною на Близькому Сході, - арабський журналіст

Широкомасштабне вторгнення в Україну для Володимира Путіна відбувається не так, як він планував. Йому не вистачає військ. Саме тому Росія вирішила перекидати війська з Сирії в нашу державу. Про це 24 каналу розповів головний редактор порталу "Україна по-арабськи" Мохаммад Фараджаллах, передають Патріоти України.

За його словами, тих сирійців, яких президент Росії набрав раніше, було небагато. Їх знищили в Попасній тиждень тому. Інші йти на війну з Україною не хочуть.

Путін хоче "зіграти останню карту"

Зараз, як вважає журналіст, у Володимира Путіна немає виходу. Він залишає Сирію, забирає звідти всіх військових (адже йому не вистачає в Україні) та намагається "зіграти останню карту". "Путін хоче розв'язати нову війну на Близькому Сході (між Іраном та Ізраїлем – ред.)", – наголосив Фараджаллах.

Він пояснив, що глава Кремля передає своє військові бази (яких є 4) не сирійцям, а Ірану та "Хезболлі". Відтак стає цілкому можливий новий конфлікт, навіть війна – між Іраном та Ізраїлем.

"Це спроба Путіна відвернути світову увагу від того, що відбувається в Україні. Це остання його сутичка, щоб начебто поповнити свої резерви на фронт України військовими, яких "відтренували" на Сирії", – зауважив головний редактор.

З якою метою Путін вдирався в Сирію

Фараджаллах пояснив, коли Путін вдирався в Сирію, в нього було кілька цілей.

  • Перша – він хотів випробувати військових над мирним населенням – аби вони вбивали мирних жителів, зокрема жінок та дітей. Так російський президент хотів підготувати їх, аби потім перекинути в Україну.
  • Друга – він хотів вплинути на ринок нафти (однак не купити або інвестувати, а постійно дестабілізувати його).

Журналіст нагадав, що саме в Сирії, Еміратах, Лівії час від часу незаконні воєнні угруповання нападали на нафтобази. Це все зіграло на руку Росії.

Джерело: 24 канал

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...