Путін, почавши війну проти України, допустив фатальну помилку: Росія стала ізгоєм, її економіку відкинуло на десятиліття назад, - Петреус

Рік тому глава РФ Володимир Путін направив в Україну армію, яку вважав непереможною, з метою швидко захопити Київ, але його надії не виправдалися через енергійну оборону українців. І хоча сьогодні, як і раніше, йде жорстока війна, фатальна помилка російського диктатора зганьбила його самого та країну-агресора, зробивши її ізгоєм і відкинувши економіку на десятиліття тому, передають Патріоти України.

На це вказав генерал американської армії у відставці Девід Петреус, який у 2011-2012 роках очолював ЦРУ. Його слова процитувало виданняCNN.

"На сьогодні Путін отримав незадовільну оцінку. Давайте пригадаємо, що перше і найважливіше завдання стратегічного лідера – "правильно сформулювати великі ідеї", тобто загальну стратегію й фундаментальні рішення. Путін явно не впорався з цим завданням, що призвело до війни, яка зробила його та країну ізгоєм, відкинула російську економіку на десятиліття або більше, завдала катастрофічної шкоди армії та її репутації і поставила під серйозну загрозу спадщину РФ", – перерахував командувач військових дій США в Афганістані та Іраку.

Проте було б помилкою недооцінювати Росію, зазначив Петреус, цитуючи вислів, який часто приписують, можливо, помилково радянському диктатору Йосипу Сталіну: "Кількість сама собою має якість".

Він нагадав, що під час Другої світової війни здатність Радянського Союзу використовувати величезні резерви та нести величезні втрати, незважаючи на те, що танки й літаки були гіршими, допомогла йому перемогти Німеччину.

Сьогодні ж населення РФ більш ніж утричі перевищує населення України, і вона може дозволити собі відправити у бій більше солдатів. Але у випадку з Україною є нематеріальний чинник.

"Українці знають, за що вони воюють. А ось чи відноситься те саме до багатьох російських солдатів, непропорційно велика кількість яких належить до етнічних і конфесійних меншин у РФ, неясно", – порівняв Петреус.

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...