Путін погрожував Ердогану через його підтримку України, - західні ЗМІ

Турецький президент Реджеп Ердоган на квітневій зустрічі поскаржився українському президенту Володимиру Зеленському на погрози, що надходять з Росії. Зокрема, Ердоган розповів, що Володимир Путін шантажує Туреччину через підтримку України. Про це йдеться в матеріалі видання Wall Street Journal з посиланням на власні джерела, інформують Патріоти України.

Зокрема, співрозмовники ЗМІ пояснили, що Путін пригрозив Ердогану продовжити заборону на перельоти до Туреччини, якщо Анкара не відмовиться від планів щодо продажу безпілотників Bayraktar Україні. Більш того, видання зазначає, що продаж Україні турецьких безпілотників став приводом для заборони авіасполучення між Росією і Туреччиною. У той же час офіційною причиною заборони перельотів, згідно з версією Кремля, є погана ситуація з коронавірусом.

Потрібно зазначити, що за день до квітневого візиту Зеленського в Туреччину було проведено розмову між Путіним і Ердоганом. Тоді в прес-службі Кремля говорили, що президенти Туреччини і Росії обговорили врегулювання конфлікту на Донбасі, а також ситуацію з судноплавством в Чорному морі. Раніше повідомлялося, що РФ обмежила авіасполучення з Туреччиною з 15 квітня по 1 червня. Однак в кінці травня Москва вирішила ще на кілька тижнів продовжити заборону на перельоти між країнами.

Страшний ранок: Окупати вдарили по Дніпру і області - убили 6 дорослих і 3 дітей

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:22

У результаті російського удару у місті Дніпро загинули 2 людей, у Синельниковому загинули 6 людей, серед яких двоє малолітніх дітей, ще 29 жителів області дітали поранення. Пізнше стало відомо, що у лікарні померла ще одна дитина, передають Патріоти У...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали: