Путін показує "кузькину мать": Чому Росія не зможе постійно тримати в Білорусі ядерну зброю, - Гончар

Ракети "Іскандер" зі звичайною бойовою частиною вже є на території Білорусі. При цьому країна-окупант РФ в Калінінградській області також тримає дивізіони "Іскандерів", які можуть нести ядерну бойову частину, розповів президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ", експерт з питань енергетики Михайло Гончар, передають Патріоти України.

"Тому принципово розміщення такої зброї на території Білорусі не має сенсу, Калінінградська область в цьому плані більш "комфортна" щодо тих цілей, які можуть бути уражені Росією в європейських країнах-членах НАТО", - пояснив він в інтерв'ю Главреду.

Експерт вважає, що на такий крок Кремль пішов для додаткових пропагандистських впливів як на внутрішню аудиторію РФ і Білорусі, так і на зовнішню, щоб в черговий раз показати "кузькину мать" Заходу.

Водночас він каже, що РФ не зможе розмістити в Білорусі "Іскандери" з ядерною бойовою частиною на постійній основі, бо для цього треба створити певну ракетно-технічну базу для їх обслуговування.

"Але цього вони не зроблять, тому що Білорусь з усіх боків оточена країнами НАТО. Навіть якщо умовно незалежна Білорусь припинила б своє існування і стала б частиною Західного федерального округу РФ <...> Але такі дії будуть мати більше демонстраційний характер. Тому що комплекси "Іскандер" мобільні - це не міжконтинентальні балістичні ракети, які базуються в шахтних пускових установках, які не можна нікуди перемістити", — додав Гончар.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...