"Путін помиляється": РФ не втримає окуповані землі "референдумами", у них немає часу і ресурсів, - ISW

Російський диктатор Володимир Путін хоче анексувати окуповані території України, щоб оголосити дії українських військових "нападом на РФ" і таким чином стримувати їхній контрнаступ, передають Патріоти України.

Так звані "референдуми" про приєднання до Росії окупанти призначили на 23-27 вересня. Результати цих псевдореферендумів будуть сфальсифіковані, після чого країна-агресорка РФ спробує незаконно анексувати всі окуповані частини України, і можливо навіть оголосить неокуповані частини Донецької, Херсонської та Запорізької областей частиною Росії. Про це розповіли аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Такі плани Кремля націлені насамперед на внутрішню російську аудиторію. Путін, найімовірніше, розраховує спонукати чи змусити росіян іти на війну, щоб "захищати" нещодавно заявлені території Росії, кажуть аналітики.

Проте російському диктатору не вдасться таким чином врятувати війська РФ від провалу або подальших неуспіхів в Україні. "Він помиляється. Путін не має ні часу, ні ресурсів, необхідних для створення ефективної бойової сили", – зазначають аналітики ISW.

Проте, на думку аналітиків, Путін можливо планує зачекати, щоб побачити результати таких своїх дій, перш ніж йти на ескалацію або звинуватити у своїй поразці "цапа-відбувайла". При цьому у разі невдачі російський президент може назвати "цапом-відбувайлом" міністра оборони Сергія Шойгу і Міністерство оборони Росії.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...