"Путін пообіцяв Лукашенку ядерну зброю, чим цілком може спровокувати превентивний удар НАТО", - Голобуцький

"Путін пообіцяв Лукашенку ядерну зброю = пообіцяв порушити Договір про нерозповсюдження ЯЗ, чим цілком може спровокувати превентивний удар НАТО. Принаймні, через 4 години після заяви Путін серед ночі терміново виїхав до Кремля", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Лукашенко в суботу попросив Путіна під час зустрічі переобладнати білоруські літаки під ядерний боєзаряд: "Я прошу вас розглянути питання дзеркальної відповіді на ці речі [тренувальні польоти літаків НАТО неподалік кордонів Білорусі]. Без переборів. Вони тренують нести ядерні боєголовки — ви, будь ласка, ДОПОМОЖІТЬ нам хоча б ПРИСТОСУВАТИ ЛІТАКИ, які ми маємо, ЯКІ МОЖУТЬ НЕСТИ ЯДЕРНІ ЗАРЯДИ".

Путін у відповідь пообіцяв передати Білорусі оперативно-тактичні комплекси "Іскандер", здатні запускати ракети також і з ядерним зарядом.
==
Так, це, найпевніше, просто чергове підняття градусу конфлікту, непрямий шантаж НАТО. Але водночас це гігантський крок до повноцінного ядерного конфлікту.
Ключовим тут є не стільки розміщення ракет до "Іскандерів" чи літаків, скільки сам факт перетину навіть однією ядерної боєголовки кордону Білорусі. Не важливо, під яким приводом і чиєю буде числитись ця ядерна ракета - як і тепер, власністю РФ, чи вже власністю Білорусі.
Головне - буде порушено базовий договір про нерозповсюдження ядерної зброї. Тобто, Росія готується зламати ще одну опору планетарної системи безпеки. Систему міжнародного права, встановлену після 2СВ, вже зламано, принцип визнання кордонів суверенних держав знищено, систему утримання Європи від агресивних воєнних нападів зламано. Тепер на черзі договір про нерозповсюдження ЯЗ.
І оскільки це вже реальна загроза загальнопланетній безпеці (бо саме цей договір поки був чинником, що стримував пошесть ядерних воєн планетою - Ізраїль, Іран, Палестина, Індія, Північна Корея, Китай... бажаючих дотягнутись до настільки ефективного кийка на голови ворогів не бракує), то цілком може спричинити превентивний удар по кретину, що загрожує всім.
Крім того, варто зважати: на тепер РФ - країна з рівнем урбанізації в 75-80%. В московській і пітерській агломераціях цей рівень майже сягає 100%. Тобто, це дуже зручні цілі для максимально ефективної нейтралізації керівництва країни-ядерного терориста (Путін в бункері один, без нижчих ланок, здійснювати практичне керівництво не зможе технічно). Якщо вже йтиметься про превентивний удар в інтересах всього міжнародного співтовариства.
З одного боку, Путіну вже байдуже - в нього попереду або труна, або Гаага (це якщо Путін ще живий і саме він з'являється на зустрічах). З іншого боку, буквально через пару годин після того, як ця заява розійшлась інформаційним простором, в Москві було помічено кортеж Путіна. О 23:00 він поспішав до Кремля. Це дуже нечастий прецедент - зазвичай такі нічні виїзди до Кремля означають якісь дуже важливі події (Пєсков вже заперечив, що Путін їхав, щоб зробити якусь екстрену заяву, - "це звичайні робочі моменти"). Публічна обіцянка порушити Договір про нерозповсюдження ЯЗ - цілком собі важливий привід".

Перевзувся? "Ми не можемо грати в політику": Джонсон назвав надання допомоги Україні критично важливим

четвер, 18 квітень 2024, 15:24

Спікер Палати представників США республіканець Майк Джонсон назвав ухвалення пакета військової допомоги Україні критично важливим. За його словами, політичні ігри в цьому питанні є неприпустимими, передають Патріоти України. . Відповідну заяву Джонсон...

Вже четверта за рахунком і не остання цьогоріч: Виробник IRIS-T терміново передасть ще одну систему в Україну за кілька тижнів

четвер, 18 квітень 2024, 14:48

Як було заявлено після знищення 11 квітня Трипільської ТЕС, Україні терміново потрібно сім систем класу Patriot або IRIS-T, щоб прикрити основні міста країни. З тих пір Україна отримала наразі одну систему IRIS-T. Гельмут Раух, керівник збройової компа...