Путін порівняв Росію з тигром, на якого нападають шакали "колективного Заходу"

У середу, 21 квітня, президент Росії Володимир Путін виступив зі щорічним посланням до Федеральних зборів. Російський лідер з'явився в московському «Манежі» опівдні. Теми його промови заздалегідь не оголошували. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков підкреслював напередодні, що основна увага буде приділена внутрішнім проблемам, повідомляють Патріоти України.

Число людей, допущених в «Манеж», через пандемію коронавіруса, обмежили. Тим, хто потрапив на цей виступ, довелося тричі пройти тест на коронавірус: 16, 19 і 20 квітня. Журналістам в прес-центрі роздали захисні маски. А ось в залі переважна більшість сиділа без масок. Розсадження в залі організували відповідно до вимог Росспоживнагляду. Сам «Манеж» піддався ретельній санітарній обробці.

Своє звернення Путін почав зі слів: «Ми маємо справу з абсолютною невизначеністю…». Йшлося про ситуацію з коронавірусом. Практично вся промова Путіна була присвячена щедрим обіцянкам. І це не дивно — адже восени в Росії пройдуть парламентські вибори.

Про зовнішню політику Путін заговорив тільки в кінці. В черговий раз назвав втечу Віктора Януковича з України державним переворотом і порівняв зміну влади в Україні зі спробою усунення від влади президента Білорусі Олександра Лукашенка. Заявив навіть, що і Януковича, і Лукашенка мали намір вбити.

Поскаржився на те, що «колективний Захід» цього не помічає і продовжує свої нападки на Росію. При цьому Путін звернувся до «Книги джунглів» Кіплінга і порівняв РФ з тигром Шерханом, а нападників на неї — з шакалом Табаки. А після цього знову взявся лякати світ зростаючою військовою потужністю Росії, особливо новими видами озброєнь, включаючи ядерну зброю. Очевидно, що такі заяви чітко свідчать про те, що Путін не збирається міняти свою агресивну зовнішню політику.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...