Путін потролив Порошенка, запропонувавши тому політичний притулок від переслідувань Зеленського

Правитель Росії Владімір Путін після перемовин президентів Росії та Франції в іронічній формі заочно звернувся до п’ятого президента України Петра Порошенка, запропонувавши йому політичний притулок у Росії від обвинувачення в державній зраді в Україні, зазначають Патріоти України.

Пряма мова Путіна: "Свого часу, коли пан Порошенко ще був президентом України, я йому казав, що, якщо в нього виникнуть якісь негаразди в майбутньому, Росія готова надати йому політичний притулок.

Він тоді іронізував тоді вдосталь щодо цього питання. Але сьогодні хочу підтвердити свої пропозиції, незважаючи на наші серйозні розбіжності стосовно цього питання – питання врегулювання на Донбасі. І я вважаю, що він наробив чимало помилок у цьому стосунку. Але все-таки, його переслідування як дежравного злочинця теж – марне сподівання на успіх у нинішньої влади (України – ред.).

Ми готові таким, як пан Порошенко, надати притулок в Росії".

Деталі: Порошенка російський лідер згадав у контексті обговорення Нормандського формату та зусиль щодо врегулювання російсько-української війни на Донбасі.

Пізніше Путін сказав, що не слід звинувачувати Порошенка в підписанні Мінських угод та, відповідно, державній зраді. Російський президент додав, що він передбачав такий розвиток подій про політичне переслідування Порошенка наступником.

Він повторював тези російської пропаганди, що в Україні буцімто переслідують опозицію, чинять тиск на етнічні меншини, зокрема російськомовних, закривають школи, видання та опозиційні медіа.

Доповнюється...


Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...