Путін потирає руки: Польща довгий час перебуває під прицілом Росії, - спецслужби

Упродовж багатьох років Польща перебуває під прицілом Росії, яка використовує пропаганду та дезінформацію проти країни. Про це у Twitter розповів речник міністра-координатора польських спецслужб Станіслав Жорін, передають Патріоти України.

"Кремль здійснює різні дії, знаменником яких є удар по фундаментальному праву поляків на власну державність та безпеку", — каже Жорін.

За словами представників спецслужб, Москва намагається очорнити Польщу перед західними партнерами.Зокрема Кремль намагається переконати як власне населення, так і світову спільноту, що Польща не має права на суб'єктність, не повинна сприйматися всерйоз своїми союзниками. У Росії переконані, що Польща має бути "сірою зоною" безпеки між НАТО і РФ.

В інтерв'ю порталу TVP.Info Станіслав Жорін також повідомив, що польське суспільство є досить свідомим, тому типово проросійська пропаганда тут не пройде. Проте, дискредитуючи країну перед Заходом, Москва намагається домогтися того, щоб НАТО не розміщувало на території країни свої війська.

Крім цього, Кремль намагається вплинути на поляків, домагаючись погіршення польсько-українських відносин та створює "інформаційний хаос" у зв'язку із перебуванням українських біженців у Польщі.

"На жаль, на захід від Росії є країни, які схильні до пропагандистської діяльності. Ми повинні усвідомлювати це. Наприклад, росіяни проникають в основні ЗМІ Італії", — зазначив він.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...