"Путін поводиться, як гопник з пітерського підворіття": Шуліпа дав прогноз, чи зважиться РФ на вторгення в Україну

"Після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном, президент Росії Володимир Путін, обговорюючи виконання Мінських угод, звернувся до Володимира Зеленського з фразою "Нравится, не нравится - терпи, моя красавица", процитувавши російську приказку", - пише у своєму блозі Юрій Шуліпа, зазначають Патріоти України, і продовжує:

"Подібні висловлювання - звичайна поведінка Путіна, яка показує весь його генезис розвитку і становлення як особистості. Він завжди говорив, що ще в дитинстві, в пітерському підворітті, його вчили - якщо бійка неминуча, необхідно бити першим.

А з початку нульових, як тільки його поставили на пост президента Росії, він постійно відчував неприховану ненависть і роздратування до України. Він дійсно вважає, що Україна - це явище тимчасове, що її придумали десь в австрійському Генштабі і у нього є низка планів з ліквідації України як держави в геополітичній реальності.

Тобто його поведінка в даному випадку абсолютно притаманна йому як особі, яка страждає девіантною поведінкою (відхиленням від загальноприйнятих норм), яке обумовлено безкарністю і розбещеністю від абсолютної влади.

В цілому приїзд Макрона до Путіна нагадує зустріч Путіна з Саркозі у 2008 році. Коли Росія напала на Грузію, Путін, незважаючи на те, що президентом тоді був Медведєв, також викликав до себе президента Франції. І коли Саркозі приїхав з мирним планом, Путін c його допомогою продавлював капітуляційні умови для Грузії. Але у випадку з Макроном ситуація відрізняється тим, що він приїхав до Путіна обговорювати не тільки питання України, а й питання європейської безпеки в цілому. Адже в Гельсінському акті існує принцип неподільності і безпеки, а оскільки Україна - це частина Європи, то і безпека НАТО поширюється і на Україну.

Втім, подальший розвиток подій Кремль вже озвучив - зокрема, Лавров уже заявив, що до країн колективного Заходу будуть застосовуватися військово-технічні заходи. Тобто створення військової загрози, не тільки для України, а й для інших країн НАТО. Тому не виключено, що біля українських кордонів Росія може встановити ракети малої і середньої дальності, які згодом можуть поставити на бойове чергування.

Однак імовірність просування російської агресії вглиб України, широкомасштабний напад на вільні території становить не більше 30%. Тобто ймовірність є, але вона залежить від низки факторів, трохи більше, близько 45%, ймовірність нанесення ракетного удару з території Росії по військових об'єктах України, розташованих у 8 областях.

Але найбільш вірогідне посилення збройного міжнародного конфлікту низької інтенсивності з території ОРДЛО, причому в цьому випадку розглядається імітація прориву лінії оборони. Адже для Путіна під "победобесие" 9 травня буде потрібна якась, хоча б чисто символічна перемога над Україною, щоб за допомогою військово-силового шантажу змусити Україну виконати частину нав'язаних їй Кремлем Мінських домовленостей".

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...