"Путін повинен зазнати поразки": Прем'єр Британії Джонсон запропонував план дій з 6 пунктів

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон 5 березня закликав лідерів країн приєднатися до плану реагування на вторгнення Росії в Україну. Він складається з шести пунктів і передбачає гуманітарну підтримку України та максимально можливі економічні санкції щодо Москви, передають Патріоти України.

Джонсон зазначив, що після вторгнення Росії в Україну вже відбулася безпрецедентна хвиля міжнародного засудження дій Кремля, зокрема, був застосований найбільший в історії пакет санкцій проти російської економіки. Однак, за його словами, цього недостатньо, щоби захистити Україну від спроб Кремля "переписати правила за допомогою військової сили", повідомляє Reuters.

"Президент Росії Володимир Путін повинен зазнати поразки, він повинен побачити, що провалився в цьому акті агресії", - сказав Джонсон.7 березня Борис Джонсон прийматиме канадського і нідерландського прем'єр-міністрів Джастіна Трюдо і Марка Рютте, щоб обговорити "узгоджену кампанію солідарності з Україною".

8 березня Джонсон проведе переговори з лідерами так званої Вишеградської групи, до якої входять Угорщина, Польща, Чехія та Словаччина. "Ці країни вже на власному досвіді переживають гуманітарну кризу, яка швидко охоплює європейський континент, коли сотні тисяч українців тікають від бойових дій", - йдеться в заяві.

Джонсон сподівається, що міжнародне співтовариство об'єднається навколо плану дій з шести пунктів, який включає мобілізацію міжнародної гуманітарної коаліції, підтримку самооборони України та максимальний економічний тиск на режим Путіна.

Українські захисники на Запорізькому напрямку знищили техніку та особовий склад окупантів (відео)

субота, 29 червень 2024, 8:56

Українські захисники на Запорізькому напрямку знищили ворожу техніку та особовий склад за допомогою FPV-дронів. Результати своєї роботи вони оприлюднили в мережі, передають Патріоти України. "Оператори FPV-дронів 3-го окремого полку ССО атакують ворожу...

Ворог може здійснити спробу прориву: Аналітики назвали ще одну гарячу точку на Харківщині

субота, 29 червень 2024, 8:15

Днями російська диверсійно-розвідувальна група здійснила штурм кордону на Золочівському напрямку, що на північному заході від міста Харків. Втім, окупаційні війська не почали наступальних дій у цьому районі Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивч...