"Путін програє війну": Жданов пояснив, чому РФ не врятує переведення економіки на військові рейки

Російський диктатор Володимир Путін намагається перевести економіку Росії на військові рейки, саме з такою метою він підписав закон про "спеціальні заходи" в економіці. Проте для країни-агресорки уже пізно йти на такі заходи. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов, пише ТСН, передають Патріоти України.

За його словами, російський президент уже зрозумів, що програє війну, і тому з усіх сил намагається виправити ситуацію.

"Він розуміє, що війна пішла на виснаження, і вони одразу зрозуміли, що вони цю війну програють. Того оперативного резерву чи того оперативного складу збройних сил Росії, який у них був на момент початку вторгнення, вже не вистачає", ­– зазначає військовий експерт.

Жданов нагадав, що, згідно з даними американського Інституту вивчення війни (ISW), Росія станом на цей час уже витратила від 65 до 70% своїх резервів. І, оскільки резерву у них вже брати немає звідки, то російська владна верхівка вдалася до підписання такого закону про "спеціальні заходи" в економіці.

Проте на виконання цього закону потрібен час, каже Жданов. Щоб він запрацював і дав би РФ якусь перевагу, потрібно було його підписувати не зараз, а за рік до широкомасштабного вторгнення в Україну.

При цьому запрацювати такому закону зараз заважатиме і санкційний тиск. "Такі прогнози звучали – що економіці Росії при цільовому виконанні потрібно від 6 до 11 місяців для того, щоб перевести економіку на військові рейки. Сьогодні це навряд чи може спрацювати, особливо в умовах санкційного тиску, відсутності комплектувальних, і в умовах того стану, в якому перебувають підприємства", – каже військовий експерт.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...