"Путін програв все": ЗМІ розповіли, як принизили главу Кремля на саміті в Узбекистані і хто став на заході "справжнім лідером"

Президент РФ Володимир Путін втратив вплив на міжнародній арені. У його заяви більше не вірять навіть у Китаї, якому незмінно приписували таємну підтримку Кремля,передають Патріоти України.

На це звернули увагу в Telegram-каналі "Генерал СВР". У повідомленні проаналізували зустріч Путіна з головою КНР Сі Цзіньпіном, якого назвали "справжнім лідером" на цьому заході.

"Учорашній день розставив практично всі крапки над i. За реакцією більшості глав держав, які беруть участь у саміті, абсолютно зрозуміло, що центром тяжіння та сили в організації є Китай в особі Сі Цзіньпіна", – зазначили в ЗМІ.

Акцентували увагу і на тому, що Путін, а разом із ним і Росія перебувають на периферії реального порядку денного саміту. Путіна принизили у перші хвилини прибуття його до Узбекистану, оскільки біля трапу літака його не зустрічав президент країни.

Не принесла очікуваних результатів і зустріч із Цзіньпіном. Пропагандистські канали показали лише промову Путіна, а заяви глави Китаю не стали навіть перекладати.

"Путін багато скаржився Цзіньпіну на свою нелегку долю і численні проблеми, звинувачуючи у всіх гріхах "спільних ворогів", але крім чергових слів співчуття і розуміння нічого зовсім у відповідь не отримав", – пишуть в "Генерал СВР".

Путіну порадили не сподіватися на покращення відносин із Китаєм, оскільки допомоги від Пекіна у війні не буде.

"Кульмінацією спілкування Путіна і Цзіньпіна на полях саміту стало питання лідера Китаю Путіну: "Чи впевнений російський президент, що всі цілі поставлені ним перед спеціальною військовою операцією на території України будуть досягнуті? Коли Путін відповів ствердно, Цзіньпін усміхнувся і з недовірою похитав головою" , – описали момент грандіозного приниження Путіна у ЗМІ.

В аналізі саміту також додали, що архітектуру системи безпеки "Середньоазіатського регіону" тепер вирішуватимуть Китай та Туреччина, а РФ залишилася за бортом.

"Росія розглядається виключно як "сировинний придаток". Путін програв все. Навіть Лукашенко безсоромно клянчить гроші у Алієва та Ердогана у присутності Путіна", – додав автор.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...