Путін прорахувався: Запасів газу в ЄС вистачить ще на 155 зимових днів

Російські плани "заморозити" Європу взимку 2022-23 рр. не втілилися в життя. ЄС вдалося накопичити значні запаси газу та проходити сезон без імпорту російського палива. Країнам Європи вистачило б газу ще на 5 місяців холодів, передають Патріоти України.

Газові сховища Європи на початку лютого все ще заповнені на 71,6%, хоча опалювальний сезон стартував 14 листопада. Про це розповів голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради Данило Гетманцев.

За його словами, російський шантаж, погрози Володимира Путіна та "страшилки" пропагандистів просто не спрацювали. "Мерзни-мерзни, вовчий хвіст", чим погрожував Європі кремлівський диктатор, – не вийшло", – зазначив депутат.

Так, зараз європейські запаси газу встановили історичний рекорд. У ПСГ закачано 77,5 млрд кубометрів, а добовий відбір становить 0,5 млрд. Так, Європі навіть за нинішньої погоди вистачить газу ще на 155 днів. Проте вже найближчим часом синоптики прогнозують потепління в регіоні, а отже, споживання газу впаде ще нижче. Як зазначає Гетманцев, зміна погоди дозволить ЄС навіть закачувати газ до сховищ, знову поповнюючи запаси.

Адміністрація Байдена поспішає наздогнати втрачений час: Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 1:45

У наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю близько мільярда доларів вперше можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це у вівторок, 23 квітня, пише CNN із посиланням на джерела." . "Під час брифінгів у Конгресі протягом ос...

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...