Путін прорахувався: Запасів газу в ЄС вистачить ще на 155 зимових днів

Російські плани "заморозити" Європу взимку 2022-23 рр. не втілилися в життя. ЄС вдалося накопичити значні запаси газу та проходити сезон без імпорту російського палива. Країнам Європи вистачило б газу ще на 5 місяців холодів, передають Патріоти України.

Газові сховища Європи на початку лютого все ще заповнені на 71,6%, хоча опалювальний сезон стартував 14 листопада. Про це розповів голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради Данило Гетманцев.

За його словами, російський шантаж, погрози Володимира Путіна та "страшилки" пропагандистів просто не спрацювали. "Мерзни-мерзни, вовчий хвіст", чим погрожував Європі кремлівський диктатор, – не вийшло", – зазначив депутат.

Так, зараз європейські запаси газу встановили історичний рекорд. У ПСГ закачано 77,5 млрд кубометрів, а добовий відбір становить 0,5 млрд. Так, Європі навіть за нинішньої погоди вистачить газу ще на 155 днів. Проте вже найближчим часом синоптики прогнозують потепління в регіоні, а отже, споживання газу впаде ще нижче. Як зазначає Гетманцев, зміна погоди дозволить ЄС навіть закачувати газ до сховищ, знову поповнюючи запаси.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 березня

вівторок, 19 березень 2024, 7:53

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.03.24 орієнтовно склали:

Трамп не знайшов $464 000 000 на заставу у справі про шахрайство, його майну загрожує арешт. Нове банкрутство Фредовича може торпедувати президентську компанію лідера республіканців

вівторок, 19 березень 2024, 7:45

Якщо політик до кінця тижня не внесе оці півмільярда застави, прокуратура може почати арешт його майна. Експрезиденту США Дональду Трампу не вдалося знайти гроші на заставу для забезпечення судового рішення у справі про шахрайство на суму 464 мільйони...