Путін "просто" помилився: Макрон знов тягне Україну за стіл переговорів з Гітлером сучасності

Домовитися з демоном пекла про божу любов. Час цинічних компромісів минув, а французу, котрий звик сидіти на двох стільцях одночасно, схоже зрадило відчуття реальності

Президент Франції Еммануель Макрон вважає можливим проведення мирних переговорів між Україною та Росією щодо закінчення війни. Про це він заявив в інтерв'ю ABC News.

"Я вважаю, що президент Путін зробив величезну помилку, розпочавши цю війну", - сказав Макрон, згадавши Мінські угоди, укладені між Україною та Росією після 2014 року з метою запобігання війні, які порушила країна-агресор.

"Був політичний і дипломатичний процес із залученням міжнародного співтовариства. І він (Путін - ред.) вирішив самостійно, ґрунтуючись на фейковому наративі, сказавши, що НАТО використовуватиме Україну для нападу на Росію, що абсолютно неправильно", - сказав французький президент.

Він також зазначив, що мир, укладений між країнами, має бути стійким: "Хороший мир - це не мир, який буде нав’язаний українцям іншими".

Макрон додав, що сподівається, що Путін буде раціональним щодо припинення війни шляхом переговорів.

"(Путін - ред.) керує, і він керує досить довго… Він знає своїх людей. Я вважаю, що він помилився. Хіба неможливо повернутися за стіл і про щось домовитися? Я думаю, що це ще можливо", - сказав президент Франції.

Нагадаємо, раніше Макрон заявляв, що сподівається на початок переговорів між Україною та РФ найближчим часом. Він вважає, що вони можуть пройти за посередництва Китаю.

Президент Франції також зазначав, що переговори мають проходити на умовах Києва і в той час, коли це буде зручним для України.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...