Путін призначив нового командувача військами РФ в Україні

Міноборони РФ призначило Сергія Суровікіна командувачем об'єднаного угруповання військ в Україні. Про це повідомили кремлівські ЗМІ, передають Патріоти України.

Суровікін обіймає посаду головнокомандувача повітряно-космічних сил з 31 жовтня 2017 року. Він брав участь у збройному конфлікті в Таджикистані, Другій чеченській війні та військовій операції в Сирії.

Раніше угрупованням російських військ керував генерал Олександр Дворніков.

Довідково: ЗМІ ще в липні повідомляли, що в Росії звільнено командувача Південного військового округу генерала армії Олександра Дворнікова.

Після цього розслідувачі писали, що командувачем російських військ в Україні був генерал-полковник Геннадій Жидко.

В той час командування Південним військовим округом мало перейти до Суровікіна. Він відповідав безпосередньо за зону бойових дій на Донбасі.

Суровікін з 2017 року був командувачем Повітряно-космічних сил РФ.

Не панацея? Черник пояснив, чому Україні не варто робити ставку на ракети від Німеччини

понеділок, 29 квітень 2024, 16:44

Німецькі ракети Taurus, які Олаф Шольц не поспішає передавати Україні, допомогли б Силам оборони, але не змінили б хід війни. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Петро Черник, передають Патріоти України....

Скандальна норма: Чому чоловікам за кордоном не продовжують закордонних паспортів - пояснення консула й адвоката

понеділок, 29 квітень 2024, 16:30

Припинено прийом нових заяв на вчинення консульських дій від певної категорії українців, а саме чоловіків, віком 18-60 років, які тимчасово перебувають за кордоном. Виняток становлять лише оформлення посвідчення особи на повернення в Україну. Такі дії ...