"Путін розчарувався у Шольці, Макроні та Драгі", - Піонтковський

Розчарувавшись в Еммануелі Макроні, Олафі Шольці та Маріо Драгі, владімір путін вирішив назначив нового головного за перемирʼя та зупинення вогню – це президент Туреччини Реджеп Ердоган. Про це сказав російський публіцист Андрій Піонтковський під час трансляції на ютубі, передають Патріоти України.

Він зазначив, що через це в українських мережах зʼявилося обурення та засудження Ердогана. Проте його потрібно приймати таким, який він є. Андрій Піонтковський пояснив, що Ердоган дуже своєрідний та сильний політик, який має такі ж імперські замашки, як путін. Проте хоче не "рускій мір", а Османську імперію. При цьому турецький президент зробив багато корисного Україні ще на початку військового конфлікту.

"Він першим почав надавати серйозну військову допомогу у вигляді "Байрактарів". У його політичних заявах звучало засудження анексії Криму. Проте він веде складну гру", – нагадав Андрій Піонтковський.

"В чому був "нерв" вчорашньої зустрічі, яка тривала понад 4 години. Ердоган розуміє складне становище Путіна. Він розуміє, як Путін потребує Ердогана. Крім нього, немає такого політичного діяча, який міг би взяти на себе гучну ініціативу щодо зупинення вогню", – прокоментував публіцист.

Він зазначив, що Ердоган розумна людина й він розуміє – нічого не вдасться. Приїде й буду переконувати Київ підписати згоду щодо зупинення вогню. "Якщо його повезуть в Ірпінь, на нього це велике враження не справить. Він не європейськи "хлюпик", він цинічний східний політик", – акцентував Андрій Піонтковський.

За словами публіциста, Україна відмовиться від угоди в будь-якому випадку. Путін теж не може цього не розуміти, але йому хочеться бачити якесь "світло в кінці тунелю". А Ердоган цинічним чином використовує це становище російського диктатора, щоб вибити величезні поступки та змусити Путіна зрадити його союзників на декількох напрямках.

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...