Путін "розкрив очі європейцям": Прем'єр Польщі закликав ФРН відмовитися від "Північного потоку-2"

Розв'язана Путіним з Європою "газова війна" змусила Захід до жорстких дій у відповідь

Німеччині слід відмовитись від запуску російського газопроводу "Північний потік-2". Німецькій владі слід припинити процедуру сертифікації проекту заради миру та не давати додаткові гроші президенту РФ Володимиру Путіну. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в інтерв'ю газеті Bild, зазначають Патріоти України.

"Потрібно працювати разом заради миру, а не давати Володимиру Путіну додаткові гроші у вигляді платежів за енергоресурси, за допомогою яких він зможе продовжити нарощувати озброєння", - наголосив голова польського уряду.

На запитання, що він скаже соціал-демократу, ймовірному канцлеру ФРН Олафу Шольцу, Моравецький відповів, що попросить його зупинити Північний потік-2 та відмовитися від видачі сертифікатів.

"Я скажу йому: ми захищаємо кордон Євросоюзу тут, у Польщі!" - додав прем'єр.

Як стало відомо, під час запуску ПП-2 п'ять українських міст залишаться без газу. Україні також буде недоступний реверс газу з європейських країн. А сама Європа не зможе користуватись українськими сховищами газу, стверджує Оператор ГТС.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...