"Путін розраховує на байдужість світу": У CNN назвали вирішальний фактор у війні України та РФ

Президент Росії Володимир Путін розраховує на те, що період світової дипломатичної уваги до України скоро мине. Російський наступ на сході посилиться, коли Україна зникне із заголовків міжнародних ЗМІ, передають Патріоти України.

Такий прогноз у своїй статті, присвяченій 100 дням війни Росії в Україні, дає американське видання CNN. Воно припускає, що Путін може розраховувати на зміщення світових акцентів із війни в Україні на високі ціни на енергоносії та зростання споживчих цін.

"Це той самий російський лідер, який подвоїв свою підтримку президента Сирії Башара Асада в 2015 році після того, як Дамаск зазнав низки поразок. Та війна, яка наближається до свого 12-го року, продовжується, навіть коли увага світу перемістилася на Україну", – пише CNN.

Видання відзначає, що Україна намагається протистояти цьому, ведучи інформаційну війну. І головну роль у цій війні відіграє президент Володимир Зеленський.

"У цьому плані Зеленський був одним із найбільших активів України в інформаційній війні. Він здійснив низку віртуальних виступів перед парламентами по всьому світу, нагадуючи іншим світовим лідерам, які можуть бути схильні до заспокоювання Путіна тим, щоб Україна поступилася територією, що саме український народ, а не Путін, має вирішувати результати війни", – зауважує CNN.

Американське видання акцентує увагу на тому, що у своїх виступах із пораненими українськими солдатами та цивільними український лідер робить селфі та демонструє теплий, гуманний та стриманий стиль керівництва. І це контрастує з поодиноким публічним візитом Путіна до військового госпіталю, де він у великому білому лабораторному халаті зустрічався з пораненими солдатами та офіцерами, які напружено стояли перед своїм головнокомандувачем.

Також CNN відзначає фактор часу, який нібито грає на користь Росії, адже Путін має набагато більш відкритий графік для своєї війни в Україні. Тоді як українці, навпаки, побоюються, що може настати міжнародна втома, що змусить міжнародну спільноту тиснути на Зеленського, щоб він пішов на поступки Путіну.

"Вирішальним фактором в Україні може бути те, хто має час: російський диктатор, який, імовірно, утримуватиме владу, поки не помре, чи український народ, який бореться за своє національне виживання", – підсумували в CNN.

Вже четверта за рахунком і не остання цьогоріч: Виробник IRIS-T терміново передасть ще одну систему в Україну за кілька тижнів

четвер, 18 квітень 2024, 14:48

Як було заявлено після знищення 11 квітня Трипільської ТЕС, Україні терміново потрібно сім систем класу Patriot або IRIS-T, щоб прикрити основні міста країни. З тих пір Україна отримала наразі одну систему IRIS-T. Гельмут Раух, керівник збройової компа...

У Німеччині затримали двох рочґсійських агентів, які планували теракт, щоб зірвати військову допомогу Україні

четвер, 18 квітень 2024, 14:40

Видання Der Spiegel, посилаючись на свої джерела у генпрокуратурі ФРГ, повідомило, що у Баварії викрили двох російських агентів, які вели спостереження за американськими базами на території Німеччини та планували диверсії на військово-транспортних шлях...