Путін сам не зупиниться: Прем'єри Латвії, Литви та Естонії закликали НАТО розмістити три боєздатні дивізії у країнах Балтії, щоб захисти себе від агресії РФ

Прем'єр-міністри країн Балтії закликали союзників по НАТО до розміщення додаткових трьох дивізій у своїх країнах Про це повідомляє латвійський національний мовник LSM, передають Патріоти України.

У спільній заяві прем'єр-міністри зазначили, що майбутня зустріч НАТО в Мадриді буде спрямована на схвалення наступної стратегічної концепції НАТО, а також суттєве посилення довгострокових рішень НАТО щодо стримування та оборони та східного флангу НАТО.

Повідомляється, щоб запобігти будь-якій можливості агресії, у країнах Балтії необхідні сучасні постійні рішення захисту. Тому вони потребують більшої присутності сухопутних, повітряних і військово-морських сил.

Для забезпечення постійної присутності сил союзників у країнах Балтії знадобляться три боєздатні дивізії, по одній в кожній із країн Балтії, призначені для колективної оборони та здатні інтегрувати місцеві національні сили оборони, йдеться у заяві.

Кожна дивізія повинна включати боєздатну бригаду союзників з необхідними можливостями підтримки, засновану на розширеній бойовій групі НАТО.

Країни Балтії також мають намір і надалі збільшити свої оборонні бюджети до щонайменше 2,5% валового внутрішнього продукту (ВВП). Додаткове фінансування сприятиме швидшій розбудові потенціалу в найкритичніших областях, включаючи спільні балтійські проєкти.

Країни Балтії продовжуватимуть співпрацювати у закупівлі реактивних систем залпового вогню та досліджувати інші варіанти для подальшої координації діяльності з нарощування потенціалу.

Держави також розробляють спільні процедури, щоб держави могли надавати військову і невійськову допомогу одна одній або кільком країнам Балтії на їх прохання.

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...