Путін сформував навколо себе "нову еліту" з учасників війни в Україні: ЗМІ розкрили подробиці

Російський диктатор Володимир Путін активно формує навколо себе "еліту" з-поміж окупантів, які воювали проти України. Військові злочинці з погляду міжнародного законодавства, а деякі - і за фактом судимостей за тяжкі злочини, вони в РФ отримують посади, пільги та виплати, передають Патріоти України.

Серед "учасників СВО" Кремль також відбирає новоспечених представників влади. Про це йдеться у розслідуванні російського опозиційного телеканалу "Дождь".

Автори розслідування назвали окупантів, які відзначилися у війні проти України, "новою елітою Путіна". Поки значна частина населення РФ живе у злигоднях і безправ'ї, з окупантів формується окрема каста, яку російська влада обсипає виплатами, пільгами та посадами в ієрархії держави.

"Через два з половиною роки після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, у Росії утворився новий соціальний прошарок з військових та їхніх сімей. Від держави вони отримують пільги та виплати, об'єднуються за принципом "спільного лиха", а деякі з них йдуть у владу з подачі тієї ж держави. У своїх виступах Володимир Путін неодноразово називав учасників війни в Україні новою елітою, запевняючи, що саме їм можна передати управління країною", – зазначає "Дождь".

Журналісти також задалися питанням, що лежить на поверхні: "Чи справді російською владою незабаром стануть ті, хто ще недавно брав участь у загарбницькій війні з сусідньою державою?".

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...