"Путін ще не розуміє, що він не може виграти на Донбасі. Але є люди в Москві, які розуміють", - експосол США про катастрофу недоімперії

Президент РФ Володимир Путін ще не зрозумів, що він не може виграти у війні проти України. Про це сказав експосол США в Україні Джон Гербст в ефірі телеканалу "Україна 24", зазначають Патріоти України.

"Кремль веде агресію. Це тому що Путін ще не розуміє, що він не може виграти на Донбасі. Але я думаю, що є люди в Москві, які розуміють, що вони не можуть виграти. Коли Путін або людина, яка вирішує в Росії, це зрозуміє, вони знайдуть спосіб переговорів, щоб вивести свої війська і зброю з Донбасу", - сказав американський дипломат.

"До цього моменту Мінськ не підштовхнув процес виходу російських військ з Донбасу ні на один сантиметр", - додав Гербст.

За словами дипломата, у Мінському форматі росіяни "говорять нісенітницю".

"Тому формат не важливий. Важливий натиск на Москву з боку санкцій, військової допомоги для України", - зауважив експосол.

Не можна опиратися на переговори з росіянами, Україні треба опиратися на свою силу - військову та економічну, опиратися на підтримку Заходу, щоб пошкодити російську економіку, сказав Гербст.

"Щоб вони (РФ. - Gazeta.ua) страждали від їхньої агресії", - сказав дипломат.

"Американська підтримка Україні сильна і стабільна. І не тільки є важливою, а критично важливою. Байден добре виступав під час візиту Зеленського. Те, що ми дали ще військову допомогу, домовилися про рамки наших відносин - посилає сигнал не тільки українському народові, але теж Кремлю. Що якщо вони хочуть робити ескалацію в їх агресії проти України, то ми більше робитимемо на підтримку вашої країни", - заявив експосол США.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...