Путін ще не вирішив, що робити з ОРДЛО, - очільник ГУР Міноборони України

Президент Росії Володимир Путін ще не вирішив, чи приймати захоплені території сходу України до складу Росії. Про це начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов сказав у інтерв’ю, передають Патріоти України.

"Зараз вони ще на роздоріжжі. Тобто не вони, а він - президент рф, – там одна людина вирішує. Він не прийняв остаточного рішення, чи намагатися йому прийняти так званий Донбас у склад росії, чи лишати його якоюсь третьою територією", - сказав начальник ГУР.

На його думку, росії "потрібен увесь Донбас", аби номінально сказати, що "народ Донбасу обрав свій шлях". "Бо навіть для хворого розуму буде нелегітимно, коли одна частина Донбасу під контролем поки що у них, а інша — ні", - заявив Буданов.

Водночас він ствердно відповів на запитання, чи має намір Росія влаштувати голод на Херсонщині, звідки загарбники зараз вивозять зерно, сільськогосподарську техніку. "Авжеж. Вони спробують зробити демографічну кризу, а потім – гуманітарну. Тільки в такому випадку вони зможуть упоратися з більшістю населення. Дуже легко маніпулювати настроями населення, коли в людей забрати усе, а потім пропонувати гуманітарну допомогу. Щоб не витрачати мільйони, вони будуть витрачати копійки, даючи крихту хліба", – прогнозує очільник розвідки.

За його словами, російське керівництво нині плекає дві ідеї. Перша - це відтворення Таврійської губернії, яка існувала нетривалий час у російській імперії. Йдеться про нинішню територію Криму, Херсонщини, частково Миколаївщини і навіть трохи Донецької області та Запоріжжя, з адміністративним центром у Сімферополі. "Це та ідея, яку вони зараз проштовхують", - зауважив Буданов.

"Друга ідея, яку нечасто можна почути, проте вона має місце – це так зване Небесне місто. Була така концепція... Це Одеська область, Херсонська область, частина Миколаївської області, місто Дніпро і частина Донецької області. Ось ці дві божевільні ідеї, які вони всерйоз для себе сприймають і зараз намагаються відтворити", - заявив начальник ГУР.

Джерело: НВ

Чиновники путіна обурені "бездуховними" витівками України: БПЛА вночі атакували кілька регіонів РФ. На Смоленщині горять з НПЗ (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:14

Російська влада звинуватила Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО працювали по повітряних цілях. Очевидці стверджують, що під час атаки пролунали щонайменше 4-5 вибухів. . Він звинуватив Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО військ РФ ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...