Путін ще по-справжньому не вимагав від Лукашенка вступити у війну, - білоруський політолог

Білоруський політолог Артем Шрайбман вважає, що президент-диктатор Російської Федерації Володимир Путін по-справжньому ще не вимагав від самопопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка брати участь у війні. Про це в Шрайбман сказав в інтерв'ю Радіо NV, передають Патріоти України.

За його словами, "ми поки що не в тій точці, аби перевірити - у кого більше ресурсу: у Лукашенка не втягнутися чи у Путіна таки його втягнути".

"Я не впевнений, що це неминуче. Думаю, що певний ресурс лавірування Лукашенко має. Просто важливо розуміти: ми поки що не були в точці, коли Путін по-справжньому серйозно цього вимагав. Ми не бачили застосування всього російського арсеналу пресингу до Білорусі", - каже Шрайбма.

Щобільше, зауважив білоруський політолог, наразі відбувається зворотний процес: Москва щомісяця винагороджує Мінськ економічно "якимись новими подачками": "Газ, трирічна ціна; нафта навіть дешевша, ніж була раніше; нові кредити, розстрочення кредитів тощо".

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...