Путін щось задумав? У РФ заявляють про нову схему обміну полоненими

Українців відправлять на батьківщину з копіями кримінальних справ, а не оригіналами. Про це повідомляють росЗМІ, передають Патріоти України.

Згідно з новим планом, якщо засуджені відповідно до цієї схеми повернуться на батьківщину після президентських указів про їх помилування, то полонених відправлять в Україну і в Росію з нотаріально завіреними їх копіями кримінальних справ, а за злочини засудять заочно.

"Це пов'язано з тим, що влада України від самого початку визнавали кримінальне переслідування моряків незаконним, вимагаючи їх звільнення без всяких приводів і умов. Таким чином, отримавши копію, а не справжню справу, правоохоронним органам України не доведеться, як це передбачалося первинною схемою, припинити кримінальне переслідування своїх же громадян", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що обмін гальмується через те, що сторони не змогли домовитися про юридичні підстави звільнення та передачі один одному ув'язнених.


Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька: Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, - Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...