"Путін шукає слабкі місця в українській обороні": Наступу РФ не буде до 20 лютого, - експерт

Країна-агресорка РФ не зможе наступати до 20 лютого, адже на формування ударного угруповання потрібно щонайменше чотири тижні, а станом на цей час такий наступальний потенціал ще не сформований. Про це розповів військовий експерт Владислав Селезньов в інтерв’ю "Обозревателю". Він прогнозує, що до зазначеної дати окупанти навряд чи зможуть здійснювати якісь потужні атаки, передають Патріоти України.

"Я дуже уважно відстежую переміщення путінської армії і чітко розумію: щоб сформувати ударне угруповання чисельністю 45-50 тис., їм потрібно щонайменше чотири тижні. Вранці (20 січня, – ред.) Генштаб ЗСУ повідомив: ударних угруповань на території республіки Білорусь, Брянської, Курської та Бєлгородської областей не сформовано. Тому щонайменше до 20 лютого жодних рухів я не прогнозую, тобто достатньо потужних атак путінської армії не буде", – вважає експерт.

Проте не можна відкидати варіанту, що російські окупанти у будь-який день можуть почати масштабні переміщення, і тоді через чотири тижні після цього може суттєво змінитися ситуація на полі бою, каже Селезньов.

Він зазначає, що російська армія намагається "промацувати" позиції українських військових. Путін шукає слабкі місця в українській обороні. Для цього російські окупанти не шкодують своїх штурмових підрозділів. Зокрема, такі підрозділи загарбники постійно відправляють у бій в районі Красногорівки. Такі ж дії ворога спостерігаються і біля інших населених пунктів.

"Так він (Путін – ред.) діяв у районі Соледара і зараз діє в районі Бахмута. Подібні події відбуваються в районі Сватового та Кремінної, де путінська армія змушена реагувати, рефлексувати на дії українських Сил оборони. Наші війська надто близько підійшли до Кремінної, загрозливою стала ситуація і в районі Сватового", – пояснює експерт.

Селезньов зазначає, що про можливу підготовка росіян до наступу одразу стане відомо українській та західній розвідці, які за цим пильно стежать.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...