Путін слабшає? У Зеленського назвали причину раптової зміни поведінки Кремля

Президент Росії Володимир Путін був змушений погодитися на зустріч у "нормандському форматі" з главою української держави Володимиром Зеленським через поганий рейтинг і санкційний тиск. Про це заявив віце-прем'єр із європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба в ефірі "Свободи слова" на ICTV. За його словами, РФ намагалася уникнути саміту "нормандської четвірки", передають Патріоти України.

"Водночас, хоча наші російські колеги постійно роблять задоволене обличчя і переконують, що у них все гаразд, насправді у них не все гаразд. Відчувається і санкційний тиск, і падає рейтинг президента Путіна всередині країни. І все це спонукає їх на те, щоб йти на певні компроміси й поступки", – пояснив він.

Крім того, стверджує Кулеба, вирішальну роль тут відіграє і тиск в міжнародних юрисдикціях. "Давайте не забувати про кораблі, які Росія нам повернула в розбитому вигляді, але повернула. Тому мотивація є і тепер все залежить від мистецтва дипломатії і політиків, які зберуться на "нормандському саміті", – сказав він.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...