Путін слідує військовій доктрині Гітлера як мінімум у трьох сферах, - західні ЗМІ

Президент Росії Володимир Путін робить ті самі помилки, які прирекли на поразку лідера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера, коли той вторгся до Радянського Союзу. Хоча при цьому між нападом нині на Україну та тодішньою війною з СРСР є відмінності. Путін використовує "гітлерівські хитрощі та тактику" для виправдання своєї жорстокості, кажуть військові історики та вчені. Експерти стверджують, що лідер Росії слідує військовій доктрині Гітлера як мінімум у трьох областях, повідомляють Патріоти України із посиланням на CNN.

Путін забув основне правило ведення війни

Незважаючи на те, що українські захисники знищують танки окупанта, використовуючи весь арсенал переданої Заходом зброї, не це стало головною причиною такої неймовірної кількості втрат ворога у техніці, а також у живій силі. Головний прорахунок Путіна та його генералів – логістика. Мабуть, вони справді повірили, що можуть захопити Київ за кілька днів, тому не продумали необхідність підвезення продуктів, одягу, палива та всього іншого для успішного наступу.

Погана логістика була вирішальним чинником поразки нацистів на Східному фронті. Крім проблем із доставкою палива по болотистій місцевості, наприклад, німецьким солдатам також не видавався зимовий одяг. Гітлер сподівався захопити Москву до початку холодів, але прорахувався. Суворі морози значно знизили наступальний потенціал німецької армії.

Путін відштовхнув потенційних союзників

Жахливі кадри війни з Маріуполя, Бучі, Ірпеня, Гостомеля, Харкова, Чернігова та інших українських міст показують, що авторитарний лідер Росії обрав тактику знищення без розбору мирних жителів та інфраструктури, щоб зламати опір українського народу. Окупанти бомбять, лікарні, комунальні підприємства, об'єкти культурної спадщини, магазини та театри, у підвалах яких ховаються дорослі та діти. Також російські військові створюють штучні умови голодування цілим містам, забороняючи підвіз гуманітарної допомоги.

Головна проблема для Путіна в цій ситуації – бачачи і стаючи частиною цих жорстоких дій, від нього та його політики відвертаються в Україні ті, хто ще вчора підтримував Росію та критикував українську владу.

Гітлер мав багато потенційних союзників у Радянській Україні через ті звірства, які здійснював Сталін по відношенню до українців – репресії, Голодомор. Проте невибіркова жорстокість стосовно радянських громадян зіграла вирішальну роль у поразці нацистської армії. Німецькі війська були не просто силою, що окупує, вони стали силою, що знищує, сказав Пітер Десімон, професор історії Росії та Східної Європи Університету Ютики у Нью-Йорку. Це посилило радянський спротив.

Путін використовує риторику Гітлера для виправдання війни

Ще влітку 2021 року Путін опублікував велику статтю про нібито єдність росіян та українців та історичну долю Росії. Деякі історики жахнулися схожістю ідей Путіна з ідеями Гітлера у його книзі-маніфесті "Моя боротьба" (Mein Kampf).

Експерти, наприклад, порівняли символ "Z", який використовується російськими військовими і пропагандою всередині країни, зі знаком, що використовувався нацистами в концтаборах. Також недавня промова Путіна на масовому військовому мітингу на московському стадіоні нагадала деяким історикам кадри із пропагандистського документального нацистського фільму "Тріумф волі".

Фахівець з історії Центральної Європи та Голокосту Тімоті Снайдер вважає заяву Путіна про "денацифікацію" України "гротескною", оскільки лідер Росії намагається виправдати вторгнення в демократичну країну, яку очолює президент-єврей, родичі якого загинули під час Голокосту. Саме тому українці тепер називають Путіна не президентом Росії, а "новим Гітлером".

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...