"Путін сміється Зеленському в обличчя": Мирослав Гай розповів про кричущі подробиці обстрілів на Донбасі (відео)

Нова "стратегія" українського керівництва – "це або наївність, або державна зрада".

Незважаючи на відведення військ на Донбасі, у лавах Збройних сил України щодня хтось отримує поранення або гине. Про це заявив ветеран АТО Мирослав Гай, коментуючи атаку безпілотника з гранатою на позиції ЗСУ у селищі Сизе, в результаті якої був важко поранений український військовий, передають Патріоти України.

За словами Гая, подібні інциденти відбуваються через те, що українське керівництво намагається ігнорувати ворожі обстріли. "Мені надійшло повідомлення про використання безпілотного апарату з гранатою ще в понеділок. Більше того, я знаю, що були суперечки і намагався дехто з військового керівництва подати це як ніби просто граната вибухнула. Але є вже достатня кількість свідчень", – заявив Гай .

"Там, швидше за все, була диверсія з використанням безпілотного апарату. Зазвичай такі невеликі диверсії з використанням гранат роблять не серійні безпілотники, а саморобні. Але однозначно це диверсія з боку російських військ", – додав він.

Ветеран АТО також нагадав, що "у Петрівському йдуть обстріли, в Золотому на ділянці розведення обстріли, в Авдіївці обстріли, по житлових кварталах стріляли зі 120-х". За словами Гая, така ситуація склалася через те, що українське керівництво взяло вектор на примирення з Росією.

"Вони хочуть дружити, торгувати, вони не хочуть війни. Вони прийшли на риториці того, що в Україні була якась "партія війни", Порошенко, який хоче війни. Вони це втовкмачували українському електорату, говорили всім, хто за них голосував – це олігархи хочуть війни. Зараз вони прийшли, війна чомусь не припинилася, хоча Порошенко і Турчинов не при владі, Полторака прибрали, Муженка з ганьбою усунули. А тепер вони прийшли і раптово війна не припиняється, немає чарівної палички", – наголосив він.

"Виявляється, винна Росія, виявляється, Путін не йде на прямі переговори, бреше і сміється Зеленському в обличчя, каже, що вони нікого не контролюють. При цьому гумконвої з Росії йдуть, снаряди продовжують постачатися залізницею. Тепер вони здивовані. Їм Путін каже відводити війська, вони відводять, думають, може тепер трапиться диво? Ні, дива не відбувається", – заявив ветеран АТО.

На його думку, така стратегія українського керівництва – "це або наївність, або державна зрада". "Пояснювати своєму електорату вони тепер не можуть, і вони вирішили просто мовчати – немає обстрілів, заплющили очі, у нас мир. При цьому у нас щодня хтось гине або поранений", – додав Гай.

Джерело: Обозреватель

Час смажити яєчню з "путінських яєць": Євросоюз вже підготував механізм надання Україні заморожених активів РФ – ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 9:33

За кілька місяців Україна зможе покращити свої фінанси за рахунок ворога. Європейський Союз підготував пропозиції, згідно з якими Україна почне отримувати прибутки від заморожених російських активів вже у липні, повідомляє Bloomberg із посиланням на пр...

Оце так поворот! Союзники Путіна таємно поставляють Україні боєприпаси, - WSJ.

вівторок, 19 березень 2024, 9:01

Чехія використовує контакти часів холодної війни, щоб отримати такі необхідні Україні боєприпаси. В умовах, коли допомога США в постачанні зброї заблокована, виробництво боєприпасів на Заході повільно зростає, а запаси Києва скорочуються, Прага закупов...